
2019-08-18 16:44:00
Bu məhsul sağlamlığa ziyan imiş
Qidada kətan toxumundan istifadə zəhərlənməyə səbəb ola bilər. Bu nəticəyə Ərzaq Təhlükəsizliyi üzrə Avropa Agentliyinin (EFSA) alimləri gəliblər.
"Daily Mail"in verdiyi məlumata görə, kətan toxumunun tərkibində sionid aşkarlanıb.
Liflər, omeqa yağ turşuları və mikroelementlərlə zəngin olan bu məhsulu tez-tez sıyıqlara, yoqurtlara əlavə edirlər. Lakin kətan toxumunun tərkibində həm də amiqdalin birləşməsi var ki, bu da qazabənzər sionid yaradır.
Alimlərin sözlərinə görə, üçdə bir çay qaşığı qədər üyüdülmüş kətan toxumu sağlamlığa ciddi ziyan vura bilər. Məhsuldan zəhərlənmənin ilkin əlamətləri baş ağrısı, nəfəs problemləri və aritmiyadır.
Elm adamları onu da müəyyənləşdiriblər ki, kətan toxumu üyüdülmüş halda daha da təhlükəli olur.(oxu.az)
Bu bölməyə aid digər xəbərlər
Günün havası - Yağış, dolu...
2024-09-12 08:30:00
BDU da “TələbəPlus” layihəsinə qoşuldu
2024-09-11 17:58:56
Yağış yağacaq, çaylardan sel keçəcək - XƏBƏRDARLIQ
2024-09-11 15:37:12
Cəzaçəkmə müəssisələrində peşə təhsilinin keyfiyyəti yüksəldiləcək - SƏRƏNCAM
2024-09-11 15:20:47
Bakıda uşaq bağçasında təhlükəli vəziyyət
2024-09-11 15:05:12
Yeniyetmə özünü 17-ci mərtəbədən atıb
2024-09-11 13:47:40
Sabahın havası: 32 dərəcə isti olacaq
2024-09-11 13:24:20
11-ci sinif şagirdi intihar etdi
2024-09-11 10:35:55
Göygöldə qardaş qardaşı bıçaqlayıb
2024-09-11 10:16:50
İntihar etmiş tələbə ilə bağlı yeni DETALLAR
2024-09-11 10:10:51